Charlotte Fogh Gallery

Martin Bigum ”Havet sover ikke om natten” &  Krestine Harboe “Locker Room”October 5 - November 10, 2018

About the show

Havet sover ikke om natten

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere en soloudstilling af Martin Bigum. Titlen på udstillingen er ”Havet sover ikke om natten”, og viser en strøm af malerier og andre værker, som i sin kerne alle har noget med havet at gøre. Udstillingen består af 7 store malerier, 22 tegninger og en 1-times klaverkomposition, ”The Ocean Doesn´t Sleep At Night”, som Martin Bigum har komponeret specielt til denne udstilling, og som bliver spillet af Martin Bigum.

Om udstillingen siger Bigum:

”Når vi alle går til ro, for at sove i den skygge over jorden, som vi kalder nat, ja, så er der noget, der uhindret fortsætter sit liv, sin puls derude. Nemlig havet.

Det er derude hver aften, hver nat, i sit konstant changerende massiv. Dets evigt våde hvælv af understrømme, dønninger, bølgedale, modbølger, brydninger. Og righoldige liv, lige under overfladen. Havet, som en næsten bevidst størrelse, der konstant sørger for at være i flow. Og er symbolet på livets omskiftelighed. Dets flydende udvikling, som er eksistensens eneste konstant. Vi behersker det kun en lille smule.”

Martin Bigum har haft mange udstillinger på museer over hele landet og er da også netop aktuel på Faaborg Kunstmuseum. Listen er lang med soloudstillinger på bl.a. SMK, Aros, Heart, Randers Kunstmuseum, Vejle Kunstmuseum, Trapholt og Arken sidste år, men det er 20 år siden at han sidst har præsenteret en galleriudstilling i Jylland. Bigum har dog helt aktuelt kunnet opleves som kunstner bag årets festugeplakat i Århus.

Locker Room 

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere en soloudstilling af Krestine Harboe i galleriets “Locker Room”. Udstillingens titel er “Ragnarok” og viser keramiske skulpturer, som tager afsæt i den Nordiske mytologi; her er det især historien om verdens undergang Ragnarok.

Med denne mytologiske fortælling retter Krestine Harboe fokus på de klimaforandringer vi møder i dag og på det faktum at verdenshavene stiger.
Hun har derfor lavet afstøbninger af havbunden ved Vadehavet og har filosoferet omkring hvordan det ville være når verdenshavene stiger ydeligere. Dette har sat sit præg på skulpturerne, der alle er i forskellige abstrakte former med aftryk af havets bund.


En af kendetegnene for Krestine Harboes keramiske kunst er bla. beviklinger med tekstiler. Udover stof indgår der ofte grene eller andre organiske materialer i værkerne. 
Dette efterlader spor af det processuelle i det endelige værk, og skaber en friskhed, spontanitet og bevægelse – en slags ”sampling”, hvor hun blander diverse teknikker og fundne genstande.


Read more